Heei lieve lezers,
als je je eens verveeld en je hebt even 10 minuutjes dan moet je dit zeker eens maken!
Ingrediënten
Porties: 6
- 5 eetlepels magere melk
- 1 (7g) zakje naturel gelatine
- 600g slagroom
- 100g suiker
- 1 1/2 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze
Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Extra tijd: 3 uren 20 minuten
1.
Schenk de melk in een kleine kom en roer de gelatinepoeder erdoor. Zet apart.
2.
Roer in een steelpan de room en suiker en laat koken op een middelhoog vuur. Kijk uit dat de slagroom niet overkookt. Giet de gelatine en melk door de room, en roer tot het helemaal is opgelost. Kook nog 1 minuut, onder voortdurend roeren. Haal van het vuur, roer de vanille erdoor en schenk in 6 schaaltjes.
3.
Laat de schaaltjes onafgedekt op kamertemperatuur afkoelen. Als ze afgekoeld zijn bedek dan met huishoudfolie en zet tenminste 4 uur in de koelkast, liefst de hele nacht alvorens te serveren.
veel kook plezier!
x-jes D&S
Geen opmerkingen:
Een reactie posten