maandag 14 januari 2013

How to make : Witte chocolade, frambozen kokos taart

Hoooi lieve lezers,




Wij houden van taart en deze taart vinden we echt zooo ontzettend lekker! We voelen ons echte keukenprinsessen als we deze taart maken, haha. Het is ook de taart die Desi heeft gemaakt voor haar verjaardag. Er zijn best wel veel verschillende handelingen en het duurt best wel even om de taart te maken, maar het eindresultaat is geweldig!

Benodigheden:

De ingrediënten van de basiscake zijn opgeteld. Dus het kan dat je in het recept bijv. 2x 75 gram bloem moet toevoegen. En dat is dus 150 gram bloem. We zegge het er maar eventjes bij om misverstanden te voorkomen.

Basiscake:

  •  5 eieren
  • 170 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 90 gram boter
Vulling:
  • 100 ml slagroom
  • 75 gram witte chocolade
  • 50 gram geraspte kokos
  • el poedersuiker
  • 125 gram frambozen
Topping:
  • 250 ml slagroom
  • el suiker
  • zakje klopfix
How to make :

Basiscake:


stap 1 : Verwarm de oven voor op 180*C
stap 2 : Splits 5 grote eieren. 
stap 3 : Voeg 100 gram suiker toe aan het eiwit en klop het tot mooie grote pieken. Je kunt controleren of het goed is door de kom ondersteboven te houden. Als het eiwit mooi blijft zitten heb je lang genoeg geklopt.

geklopt eiwit

stap 4 : Zet een pan water op, klop daarboven in een steelpannetje de eidooiers met 75 gram suiker. Het moet een romig dik geheel worden. De hitte van het water zorgt ervoor dat de eidooiers al een klein beetje garen.
eidooiermengsel
stap 5 : Zet het vuur weer uit en voeg 75 gram bloem toe aan de eidooiers en roer het glad.
stap 6 : Voeg nog een keer 75 gram bloem toe en weer glad roeren.
stap 7 : Voeg nu het eidooiermengsel toe aan het eiwit en roer glad. Het is belangrijk om niet heel erg hard te roeren maar te 'scheppen'. Zo blijft het mengsel luchtig.
stap 8 : Smelt 90 gram boter in een pannetje.
stap 9 : Voeg de boter toe aan het mengsel en roer het er door.
stap 10 : Vet een taartvorm in met boter. Dit kan er 1 van 20cm zijn, maar 24cm of 26cm kan ook gewoon. Knip daarna een rondje, zo groot als de taartvorm, uit een stuk bakpapier en leg dit er in.
taartvorm

stap 11 : Giet het beslag in de taartvorm.


stap 12 : Zet de taart in de voorverwarmde oven. Hij moet er ongeveer 30 tot 35 minuten in staan. Maar ik kijk altijd toch iets vroeger voor de zekerheid.
stap 13 : Ondertussen kun je de beslagkom uitlikken en alvast beginnen aan de vulling en de topping.
stap 14 : Als de taart goed gaar is haal je hem uit de oven.
stap 15 : Laat de taart goed afkoelen.



Vulling:

de vulling
stap 1 : Verhit 100ml slagroom, 75 gram witte chocolade, 50 gram geraspte kokos en een el poedersuiker in een pannetje.
stap 2 : Als de chocolade is gesmolten haal je een pan van het vuur.
stap 3 : Laat nu het mengsel afkoelen. Dit gaat ietsje sneller door de pan in een bak ijskoud water te zetten, maar dit is niet persee nodig.
stap 4 : Prak 125 frambozen (of ander rood fruit, wat je lekker vind) en hou dit apart.
stap 5 : De vulling is klaar om op de taart gesmeerd te worden.





geprakte frambozen

Topping:

stap 1 : Klop 250 ml slagroom met wat poedersuiker (hoeveel je lekker vind) en eventueel 50 gram kokos. Zelf hebben we er geen kokos meer bijgedaan, dat was toch iets teveel kokos vinden we.
Doe er onder het kloppen een zakje Klopfix bij.
stap 2: Laat de slagroom even opstijven in de koelkast.
stap 3 : Rasp een reep witte chocolade tot grove krullen. Dit kan makkelijk met een dunschiller.

Afwerking:

stap 1 : Snij de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je 2 rondjes hebt.
stap 2 : Smeer de vulling over de onderste taarthelft.
stap 3 : Smeer daarover de geprakte frambozen.
stap 4 : Leg de bovenste taarthelft op de onderste taarthelft.
stap 5 : Smeer heel de taart goed in met de slagroom.
stap 5 : Strooi over heel de taart witte chocolade. (ook de zijkanten!)
stap 6 : Leg wat frambozen op de taart als finishing touch.
stap 7 : De taart is klaar om opgegeten te worden!


Veel bakplezier en eetsmakelijk!

x-jes D&S





Geen opmerkingen:

Een reactie posten