zaterdag 9 februari 2013

Cupcakes... maar dan een beetje anders

Heeeeey lieve lezers,

Ik ben een echte cupcake liefhebster. Cupcakes met chocolade, appel, karamel, fondant of walnoten. Allemaal overheerlijk! Deze keer heb ik cupcakes gemaakt met roze kleurstof er in en roze glazuur er overheen. Overheerlijk en ook leuk om te zien.

Meestal zijn de typische Amerikaanse cupcakes op basis van boter. Maar dit basisrecept is net eventjes anders. Niet op basis van boter, maar op basis van olie. Zo zijn de cupcakes nog luchtiger dan normaal.







      Shoppinglist :
  •  240 ml melk
  •  80 ml olie
  •  140 g lichtbruine bastardsuiker
  •  40 g kristalsuiker
  •  2 tl vanille extract
  •  2 el maïnzena
  •  1/2 tl zout
  •  170 g bloem
      



How to :

Verwarm de oven voor op 180*C. Zet 12 papieren vormpjes in een cupcakevorm.
Meng de olie, melk, suiker en vanille. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten. 


Ik heb zelf nog wat roze kleurstof door het beslag heen gedaan. Zo hebben de cakejes een lekker vrolijk kleurtje. Maar dit is natuurlijk niet nodig.


Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak 20-22 minuten totdat de cakejes lichtbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.



Als de cupcakes afgekoeld zijn is het versiertijd. Dat is altijd zo leuk aan cupcakes. Ze zien er zo mooi uit! Dit keer heb ik het lekker simpel gehouden met felroze glazuur en zilveren bolletjes.



Tot slot nog wat tipzzz voor het bakken van cupcakes.
  • Als je het beslag maakt, blijven roeren totdat alles vermengd is en niet langer. Anders zijn de cakejes minder luchtig.
  • Als je het beslag in de vormpjes doet, doe dat dan in 1x en niet er later nog beslag bovenop doen. Anders rijzen de cupcakes minder goed.
  • Doe het liefst de 1e 20minuten de oven niet open.
Heel veel bakplezier en eetsmakelijk!

x-jes D&S






Geen opmerkingen:

Een reactie posten