dinsdag 12 februari 2013

Look to your day in a beautiful way

Aloaa di lieve lezers,

Soms kan je dag helemaal perfect zijn. Je wordt wakker en bent helemaal uitgeslapen. Je kijkt in de spiegel en je haar zit eindelijk eens goed. Snel een beetje mascara en je ziet er helemaal toppie uit voor die dag. Je loopt over straat en de zon schijnt. Je bent eerder aan het huppelen dan lopen. Je komt een leuke winkel binnen en je ziet het perfecte shirtje hangen waar je al wekenlang naar op zoek was. Bij het ijscokraam zie je je beste vriendin staan. Jullie kopen allebei een ijsje en gaan op een bankje zitten om bij te kletsen. Jullie liggen helemaal te lachen als je moeder belt: Heey lieverd, dat jurkje dat je bestelt hebt is eindelijk binnen hoor! Je racet naar huis en het jurkje is helemaal geweldig. Het zit ook nog eens alsof het speciaal voor jou gemaakt is. 's Avonds gaan jullie een experimentje van je moeder eten. Tot je verrassing smaakt het super lekker en is het voor herhaling vatbaar. Na het eten heb je dansles en je pikt de bewegingen goed op. Je krijgt een complimentje van je dansleraar. Om 22:00 lig je in je bed en je bent helemaal tevreden. Wat een geweldige dag. 

Soms kan je dag juist helemaal niet perfect zijn. Je wordt wakker en hebt helemaal geen zin in school. Daarom blijf je nog even in je bed liggen. Je kijkt in de spiegel en je ziet net dat je een puistje op je gezicht hebt. Bah, wat zie je er toch weer uit. Je loopt over straat en de zon schijnt, maar het is zo ontzettend koud. Je bent ook helemaal chagrijnig van school. Het was zo saai. Daarom vlucht je snel naar huis en heb je helemaal geen zin meer in dat winkelen en ijsje eten. Als je thuis komt zie je dat je nieuwe jurkje binnen is, maar je hebt nog zoveel huiswerk en hebt helemaal geen tijd om het te passen. Tot je afschuw heeft je moeder een experimentje gedaan met het avondeten. Je neemt geeneens de moeite om het te proeven, want het ziet er zo vies uit en je moeder kan totaal niet koken. Daarom heb je heel de avond honger. Zo kun je dus ook echt niet dansen. Je kan je aandacht er niet bij houden en het mislukt totaal. 's Avonds in bed kan je niet slapen van de honger en je valt pas om 00:30 in slaap. Zo ben je de volgende morgen dus ook echt niet uitgerust.


Op deze 2 dagen gebeurt eigenlijk gewoon helemaal hetzelfde. Alleen op de 1e dag kijkt iemand helemaal positief naar de dag en laat alle negatieve punten weg. Op de 2e dag kijkt de persoon alleen maar naar de negatieve punten. Zoals je ziet heeft dat eigenlijk helemaal geen zin. Je wordt er alleen maar chagrijnig van en je dag wordt er niet leuker van. Dus als het regent buiten denk dan niet: Gadverdamme het regent. Nu heb ik echt geen zin in vandaag hoor. Hier wordt ik alleen maar depressief van. Ik wil zomer. Maar denk: Ogja regen. Dan kan ik vandaag lekker op de bank kruipen met een dekentje en een beetje relaxen. Morgen is het vastwel beter weer. Probeer gewoon overal positief naar de te kijken. Dat is heus wel makkelijker gezegd als gedaan, maar als het lukt heb je daar echt heel erg veel voordeel van. “For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.” Natuurlijk heeft iedereen wel eens een baaldagje en dat is helemaal niet raar. Maar probeer daar niet in vast te blijven zitten. Je moet ook niet denken: 'Ik moet vrolijk zijn.' en dan nog steeds chagrijnig op de bank blijven zitten.  Ga leuke dingen doen met vriendinnen, lees een leuk boek, lak je nagels, ga naar buiten en maak foto's. Geniet van het leven! “You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life.” “Happiness is not something ready made. It comes from your own actions.”

Probeer naar alle mooie dingen van de dag te kijken en laat de negatieve dingen voor wat ze zijn. Ga leuke dingen doen en maak er een mooie dag van. 

Look to your day in a beautiful way! 


Have a nice day!

x-jes D&S

2 opmerkingen:

  1. wauw, had ik echt even nodig. xoxo Evi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aawh hihi, ik ben blij dat we je hebben kunnen helpen lieve evi! <3 xxx

      Verwijderen